Első alkalommal írta ki tavaly év végén a Magyar PR Szövetség Employer Branding tagozata az Employer Branding Awardot (Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díját), hagyományteremtő célzattal. 2016. március 3-án ünnepélyes keretek között átadták az Employer Branding 2015 Díjait azon munkáltatóknak, akik kiemelkedő pályamunkájukkal mutatnak példát a munkaerőpiac többi szereplője számára. A Díj egyben a legjobbak hivatalos minősítése.

A Magyar PR Szövetség Employer Branding Tagozata a pályázatot azzal a célkitűzéssel hirdette meg, hogy a legjobb hazai munkáltatói márkaépítési gyakorlatokat jutalmazza, bemutassa és megismertesse a szakmai közönséggel. A Díj segít összegyűjteni és közzétenni a legjobb gyakorlatokat annak érdekében, hogy munkahelyeink minél boldogabbak, egészségesebbek, igényesebbek és jövedelemtermelőbbek legyenek.

„Nagyon örülünk az egyre nagyobb érdeklődésnek az Employer Branding téma iránt. Egyre több munkáltató néz szembe munkaerő bevonzási és megtartási kihívásokkal, valószínűleg ezek okozzák az aktivitások fokozódását. A díjazottak kitűnő példáikkal mutatnak utat a megfelelő irányba. Minden érdeklődőt bíztatunk, hogy pályamunkáikat tekintse meg az MPRSZ honlapján. Employer Branding Munkacsoportunkkal – melyben mintegy 10 multinacionális cég és magyar vállalat HR és kommunikációs szakemberei vesznek részt – többek között irányelveket és iránymutatásokat dolgozunk ki a piac többi szereplője számára ezzel is alakítva a szakterület hazai fejlődését. ” – így Kádár Balázs, az MPRSZ Employer Branding Tagozat vezetője.

A szakmai zsűri alapos munkát végzett, 8 szempont mentén értékelte a pályázatokat és egyértelműen megnevezte a legjobbakat. A zsűri összetétele, mely egyben a magas szakmai minőség és kiválasztás záloga is, a következő volt: Dr. Szemerédi Katalin (Egis) – humánerőforrás igazgató, Somorjai Éva (Magyar Telekom) – humánerőforrás vezérigazgató helyettes, Somogyi András (Bosch csoport) – HR igazgató, Ács László (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary) – HR igazgató, Bocskai István (OTP) – PA és belső kommunikációs vezető, Károlyi Zsuzsanna (E.ON) – kommunikációs vezető, Bene Nikoletta (Spar) – marketing vezető, Szabó Sylvia (GE Global Operations) – kommunikációs vezető, Bodó Teodóra (Provident) – Corporate Affairs vezető, Kádár Balázs (Bindermann) – MPRSZ Employer Branding Tagozat vezetője.

A győztesek: Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díja 2015

A Díjat két kategóriában hirdették meg: kis- és középvállalat/KKV (1 – 250 fő); valamint nagyvállalat (250 fő – ).

KKV kategóriában a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. (MOM Sport) büszkélkedhet a Díjjal.

Nagyvállalati kategóriában a Generali Biztosító Zrt., a GE Global Operations Hungary és a Budapest Bank Zrt. viheti haza a vonzó üvegdíjat és oklevelet. A győztesek pályaműveit a tagozat több fórumon is publikálni fogja, illetve előadási lehetőséget biztosít a Médiapiac 2016 PR Konferencián is. A közzétételben segítségére lesz többek között a pályázat médiatámogatója, a HR Portál is.

A győztes pályázatok megtekinthetők honlapunkon.

Az Employer Branding Award 2016 kiírása ez év őszén várható.

További információ: MPRSZ titkárság – titkarsag@mprsz.hu